News Flash:

Banana in sos de portocale

4 Iunie 2014
1068 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 banane
1 lingura suc de lime
3 linguri de zahar (alb sau brun)
160 ml suc de portocale
1 priza buna scortisoara
1 portocala
2 linguri lichior de portocale
1/2 pastaie vanilie
70 gr unt (82% grasime)

Mod de preparare:

Inainte de a incepe, pregatiti-va toate ingredientele, sa le aveti la indemana, fiindca totul se prepara rapid. Se pune zaharul intr-o craticioara si se caramelizeaza la foc mic, amestecand des, pana capata o culoare aurie.Se adauga 80 ml suc de portocale si se amesteca rapid. Daca in jurul lingurii caramelul s-a intarit un pic, lasati totul la foc mic pana “cocolosul” de caramel se dizolva complet in sirop.Adaugati atunci miezul razuit de la vanilie si scortisoara.
Cresteti un pic puterea focului si lasati sosul sa fiarba pana incepe sa faca spuma deasupra (maxim 1 minut).Adaugati sucul de lime, lichiorul si coaja razuita de la portocala (prin razatoarea mica).

Daca veti servi copiilor acest desert lasati sa dea cateva clocoteca sa se evapore alcoolul. Daca nu, luati imediat oala de pe foc.Adaugati in 3-4 transe untul taiat cubulete si amestecati pana e complet dizolvat. Adaugati restul de suc de portocale (cei 80 ml).Taiati bananele pe lung si apoi felii. Puneti-le in sos si amestecati. Se serveste sosul rece cu inghetata sau caldut cu clatite (clasice sau americane).

sursa: culinar.timpul
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete dulciuri retete banane banane sos retete fructe
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1045 viz    0 com
3615 viz    0 com
1299 viz    0 com
1163 viz    0 com
862 viz    0 com
1031 viz    0 com
1588 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1648 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022934 (s)