News Flash:

Baigli

18 Aprilie 2011
1168 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6695 RON (+0.0035)
USD: 4.0518 RON (+0.0170)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Baigli
Ingrediente: 500 gr faina alba 180ml lapte caldut 1 plic drojdie uscata (7gr) 1 lingura zahar 200 gr unt 2 galbenusuri Umplutura cu mac (pentru 2 baigli): 150 gr mac 150 ml lapte 5-6 linguri zahar 1 esenta de vanilie Umplutura cu nuca (pentru 2 baigli): 150 gr nuca macinata 1/2 lingurita scortisoara 3-4 linguri zahar lapte (cca 100 ml) Pentru uns: 1 galbenus 2 linguri lapte Preparare: 1. Se pune faina cu untul taiat cuburi si galbenusurile in robot si se mixeaza pana ajunge la consistenta de pesmet. Se pun apoi toate ingredientele in masina de paine si se seteaza pe programul de "aluaturi" (framantat/dopsit). Se poate framanta si cu mana aluatul si dupa ce obtineti un aluat elastic se lasa la dospit, acoperit si la loc caldut cam 1 ora. 2. Umplutura de mac: se macina macul cu zaharul in masina de cafea. Se pune la fiert intr-o craticioara cu laptele si se fierbe, amestecand des cam 10 minute, pana laptele se absoarbe. Se lasa la racit si apoi adaugam vanilia. 3. Umplutura de nuca: nuca macinata se amesteca cu zahar si scortisoara si apoi se torna lapte cald pana obtinem o pasta. 4. Alautul se taie in 4 bucati egale. 5. Din fiecare bucata intindeti o foaie dar nu extrem de subtire, foaia va avea cam 15 cm x 25 cm. 6. Puneti umplutura deasupra (pe 2 baigli mac, pe restul nuca), cate o lingura pana foaia e acoperita, dar lasati 1-2 cm liberi pe lateral. Intindeti umplutura uniform folosind un cutit. Stratul de umplutura nu trebuie sa fie extrem de gros nici el. 7. Rulati foaia pe partea lunga si cu o furculita intepati cozonacelul in lateral. 8. Bateti un galbenus cu 2 linguri de lapte si ungeti baigli. * puteti unge baigli si cu albusurile ramase 9. Asezati cei 4 baigli obtinuti pe tava de copt acoperita cu hartie de copt, introduceti tava intr-o punga si lasati baigli sa se odihneasca la loc caldut cam 30 minute. 10. In acest timp incingeti cuptorul la 180C si apoi coaceti baigli cam 40 minute.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

chec diverse floarea soarelui stafide vodca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1049 viz    0 com
2150 viz    0 com
2252 viz    0 com
1171 viz    0 com
997 viz    0 com
1078 viz    0 com
1937 viz    0 com
1019 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1766 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018888 (s)