News Flash:

Baghete cu zucchini si usturoi

20 Februarie 2014
1605 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 lingura de ulei de masline
2 catei de usturoi
1 varf de cutit de fulgi de ardei iute rosu
1 lingura de busuioc proaspat tocat
1 lingurita de otet din vin
1 lingurita de zahar
1 conserva medie de rosii
sare
piper
1 lingura de unt
1 dovlecel Zucchini taiat cubulete
1 varf de cutit de boia de ardei iute
1 1/2 cani de mozzarella maruntita
4 baghete de paine de marime medie, taiate pe jumatate

Mod de preparare:

Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie, la foc mediu si adauga usturoiul, busuiocul si fulgii de ardei iute. Dupa 1-2 minute, adauga zaharul, otetul si sare si piper, dupa gust. Adauga rosiile si gateste la foc mic timp de 15 minute. Dupa ce indepartezi de pe foc, paseaza sosul cu ajutorul unui blender.

Caleste cubuletele de dovlecei in unt, la foc mediu, pana cand capata o culoare maronie. Asezoneaza cu boia, sare si piper.

Adauga o cantitate generoasa de dovlecei in fiecare bagheta de paine si acopera-i cu sos marinara si cu mozzarella. Inchide baghetele si pune-le 15 minute la cuptorul preincalzit la 175 de grade.
Gusta aceste delicii cat sunt inca aburinde. Avand in vedere similaritatile acestei retete cu bucataria italiana, poti savura un pahar de vin rosu alaturi de baghetele cu zucchini si sos marinara. Opteaza pentru Merlot, care are o aroma usor fructata sau florala si este cel mai potrivit in combinatie cu sosurile pe baza de rosii.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete baghete bagheta zucchini retete zucchini
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1654 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022734 (s)