News Flash:

Baga o capatana de usturoi la cuptor, duminica, iar apoi... Stai sa vezi!

24 Februarie 2017
24947 Vizualizari | 0 Comentarii
Ofera-ti chiar acum o saptamana plina de pranzuri gustoase. Urmeaza sfatul nostru: trebuie doar sa pui la cuptor o capatana de usturoi inca de duminica, iar toata saptamana viitoare va fi mai usoara.

Usturoiul copt este la mare cautare. Acesta este adeseori promovat ca fiind un ingredient care sporeste aroma unei retete, insa chiar si asa, ai nevoie doar de o jumatate de ora pentru a-l gati.
Cu alte cuvinte, asta inseamna o jumatate de ora in care stomacul tau tanjeste dupa mancare, dupa o zi plina de evenimente la birou. Cine are chef de asa ceva in timpul saptamanii?

Din fericire, preparatul acesta pe baza de usturoi nu putea fi mai simplu de atat: se taie partea de sus a unei capatani intregi de usturoi (necuratate) si zona expusa se unge cu putin ulei de masline, inainte de a impacheta usturoiul in folie de aluminiu.

Coace-l in cuptor la 200 de grade Celsius, timp de aproximativ 35-40 de minute, sau pana cand observi ca poti sa storci usturoiul din coaja, ca pe o pasta.
Aceasta pasta de usturoi poate fi depozitata in frigiderul tau pana la aproape 2 saptamani.
Incearca sa pasezi usturoiul copt in dressing-ul pentru salate, sa il amesteci in hummus pentru o pasta mai aromata pentru sandvisuri sau il poti adauga in supe sau sosuri de mancare pentru un plus de aroma.

Si uite-asa, in doar o jumatate de ora, preparatele tale pentru masa de pranz din timpul saptamanii se vor bucura de un plus de savoare.

sursa: feminis
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

usturoi copt
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1674 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015352 (s)