News Flash:

Baclava

21 Aprilie 2011
2035 Vizualizari | 0 Comentarii
Baclava
Ingrediente: 200 g miez de nuca si 50 g migdale, date prin masina 250 g foi baclava 150 g margarina 200 g zahar 120 g miere 150 ml apa 1 lingurita apa de trandafiri ( sau esenta de vanilie) 1 lingurita scortisoara Mod de preparare: Nucile se dau prin masina de macinat nuci, impreuna cu migdalele. Se amesteca scostisoara si se impart in 2 parti egale. Foile de baclava se pregatesc conform instructiunilor de pe ambalaj. Se impart foile de baclava in trei parti. Se ia primul teanc de foi, se alege fiecare foaie si se unge cu margarina incalzita sau cu ulei, apoi se pune in tava. Se pune un strat de nuci macinate. Se repeta asezarea foilor, a stratului de nuci si a ultimului strat de foi de baclava, avand grija sa ungem cu atentie fiecare strat de foi cu ulei sau margarina si sa pastram foile intregi pentru ultimul strat (care va fi deasupra, vizibil). Se acopera tava si se da la rece 1 ora. In acest interval foile de baclava se inmoaie si le putem portiona. Incingem cuptorul la 200°C si dam tava cu baclava la cuptor timp de 30 minute, pana cand se rumeneste. Intre timp pregatim siropul pentru baclava: fierbem apa cu zaharul, pana se topeste tot zaharul. Se adauga mierea, se lasa sa dea 2-3 clocote si se ia de pe foc. Se aromatizeaza cu 1 lingurita apa de trandafiri sau esenta de vanilie. Se toarna fierbinte peste baclava, uniform, imediat dupa ce aceasta este scoasa din cuptor.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

chec dulciuri baclava creveti
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1020 viz    0 com
1127 viz    0 com
1193 viz    0 com
1067 viz    0 com
2176 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1068 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013155 (s)