News Flash:

Aveam pe raft 2 borcane cu visinata si am vrut sa fac ceva bun. Asa ca am pregatit briosele astea. Le-am dus si colegilor de munca, sa se infrupte. Nu a ramas nici o firimitura

15 Iunie 2017
475 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 varf de sare
1 lingura smantana
1 plic praf de copt
2 linguri cogniac
3 linguri suc de lamaie
3 linguri praf cacao neagra
60 ml ulei
80 g ciocolata neagra
100 ml apa
200 g visine fara samburi din visinata
220 g faina
330 g zahar

Mod de preparare:

1. Se amesteca bine apa, uleiul, 200 g zahar si lingurile din sucul de lamaie.
2. Se amesteca intr-un bol separat faina, praful de cacao, sarea si praful de copt.
3. Se toarna primul amestec, cel din ingredientele lichide peste al doilea amestec, cel din ingredientele uscate, si se adauga ciocolata rasa pana se omogenizeaza compozitia.

Citeste si Cum sa faci briose fragede cu capsuni

4. Se scurg visinele de lichid, se adauga 30 g de zahar si cogniacul apoi se lasa deoparte.
5. Se ia fiecare visina si se trece prin faina apoi se adauga in compozitie.
6. Se toarna compozitia in forme de briose, la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius si se lasa timp de aproximativ 40 de minute.
7. Intre timp, se bate smantana cu restul de zahar, pana se obtine o crema ca de bezea, care se adauga deasupra brioselor.

Tips: 
1. Pentru ca visinele sa nu se duca toate la fund, lasati-le pe unele sa cada de sus si pe altele mai de jos, de la nivelul compozitiei.
2. Pentru un aspect mai placut presarati cu ciocolata rasa sau puneti cate o cireasa confiata, cu coada, deasupra fiecarei briose.
3. Toppingul de smantana se poate inlocui cu frisca sau crema de ciocolata.

sursa: feminis
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

smantana cacao neagra ciocolata neagra zahar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1776 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022105 (s)