News Flash:

Au inmuiat cate o bucatica de paine in guacamole, pana cand mi l-au terminat. Asa de bun a fost. Acum am pus sa fac altul - Afla cum sa-l prepari ca sa fie cat mai delicios

2 Octombrie 2017
986 Vizualizari | 0 Comentarii
Guacamole este un sos preparat pe baza de avocado, originar din Mexic si dateaza inca din secolul 16, de pe vremea aztecilor. Cuvantul provine din doua cuvinte ale limbii spaniole – aguacate si mole (avocado si sos) care la randul lor provin din limba nahuatl, de la cuvantul Ahuacamolli (ahuacatl - aguacate - avocado; molli - mole - sos).
Potrivit nutritionistilor, guacamole are o mare valoare nutritiva, deoarece avocado ofera o cantitate semnificativa de grasimi mononesaturate si nutrienti esentiali, precum vitamine – A, B1, B3, B6, C, E, F, PP, minerale – calciu, fosfor, fier, zinc, potasiu , cupru, sodiu si magneziu, fibre si proteine, care aduc numeroase beneficii sanatatii.

Ingrediente:

2 avocado coapte
1/2 ceapa rosie, tocata fin
1 catel de usturoi
1 jalapeno tocat fin – ardei iute (optional)
1/2 legatura de coriandru
sucul de la 1/2 lamaie sau lime (dupa gust)
sare si piper (dupa gust, 2 rosii, taiate fin

Citeste si Singura maioneza care nu ingrasa. Gata de facut in numai 30 de secunde

Mod de preparare:

Tine cat mai departe blenderul de tine. Adevaratul guacamole nu va fi niciodata blenduit, este bine sa ii simti toate ingredientele.
Adauga intr-un bol ceapa taiata fin, usturoiul ras, coriandru si ardeiul. Paseaza-le cu o lingura pana se transforma intr-un continut suculent (pasta).
Taie avocado in jumatati, indeparteaza samburele si cu o lingura scoate continutul intr-un castron. Taie-l in bucati si amesteca-l bine.
Adauga bucatelele de rosii, sucul de lamaie, sarea si piperul. Amesteca bine. La sfarsit adauga amestecul de ceapa, usturoi, ardei si coriandru.
Amesteca inca putin pana cand guacamole devine omogen. Dupa ce ai terminat de preparat, il poti pune la frigider, sau il poti servi imediat.
Se poate servi ca mic dejun intins pe o felie de paine integrala, il poti consuma ca sos pentru nachos sau chiar il poti servi impreuna cu diverse tipuri de friptura, fie ea la gratar, cuptor sau tigaie.

preluat de pe likeachef
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

guacamole nahuatl ahuacamolli ahuacatl aguacate avocado molli mole piper
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1543 (s) | 35 queries | Mysql time :0.021210 (s)