News Flash:

Atentie, romani! Ce trebuie sa stim inainte de a manca sorici de porc! Avertismentul medicilor…

8 August 2017
23471 Vizualizari | 0 Comentarii
Mananci sorici de porc? Atunci trebuie sa stii ca acesta nu este mult diferit de pielea de la pui, iar nutritionistii ne sfatuiesc sa nu exageram cu mancatul pentru ca are multe calorii si se digera greu.
”Soriciul este foarte caloric, are continut mare de grasimi si proteine, dar mai mult proteine de calitate inferioara, cum e colagenul. E greu digerabil si nu e indicat in cantitati mari, mai ales de cei care sufera de afectiuni hepatice, biliare sau pancreatice”, spune dr. Ionut Stefan, consultant in nutritie.

Citeste si Cum pastram soriciul fraged si moale. Secretul pe care putini il stiu

Nutritionistul ne recomanda sa dam la o parte soriciul si sa consumam, in schimb pulpa sau muschiul de porc deoarece, pe langa cantitatea marea de proteine mai contine si vitamine din grupul B si mult fier. La fel ficatul care contine foarte mult fier si B-uri dar si nucleoproteine si de aceea ca orice viscer e bine de evitat de pacientii cu guta.
”Soriciul e la fel ca pielea de la pui pe care majoritatea persoanelor o arunca. Nu are valoarea nutritiva a carnii pentru ca e facut din tesut conjunctiv”, adauga si nutritionistul Corina Zugravu.
Daca vreti totusi sa mancati sorici nu exagerati si curatati-l foarte bine de grasime.

preluat de pe sanatatea
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

proteine afectiuni hepatice citeste si corina zugravu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1848 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023038 (s)