News Flash:

Atat de frageda, atat de aromata, atat de usoara! Prajitura Figaro este una pe care orice gospodina trebuie sa stie sa o faca la un moment dat. Reteta e simpla

19 Ianuarie 2017
8878 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru decor:
300 g faina
200 g gem de caise, piersici
500 g zahar
1 lingurita esenta de rom
1 lingurita esenta vanilie
5 linguri straciatella sau nuci caramelizate
200 g unt sau margarina
6 oua mari

Prajitura Figaro este una clasica, pe care orice gospodina trebuie sa stie sa o faca la un moment dat. Reteta este simpla si nu necesita un efort foarte mare, desi dureaza putin mai mult decat alte prajituri pe straturi.

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la foc mediu, 180 de grade si se tapeteaza o tava de prajituri cu hartie de copt.
Se freaca untul la temperatura camerei cu jumatate din zahar. Cand amestecul este pufos, se adauga treptat doua oua intregi si inca patru galbenusuri, amestecand bine.
Se adauga faina in ploaie si vanilia, esenta de rom, etc. Se amesteca bine si se toarna in tava. Se da blatul la copt circa 35 de minute, apoi se lasa la racit in tava.
Din restul de zahar si albusurile ramase se face bezeaua.
Intre timp, daca blatul s-a racit, se intinde un strat generos de gem deasupra acestuia.
Se toarna si bezeaua peste gem si se mai da la cuptor circa 10 minute, apoi se stinge focul si se mai lasa la racit in cuptor inca 10/15 minute.
Se presara nuci caramelizate, fulgi de ciocolata straciatella sau alte decoratiuni, dupa gust peste prajitura Figaro si se serveste la cafea, ceai, sau cu lapte.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura figaro prajitura bezea
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1743 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017274 (s)