News Flash:

Atat de buna e, incat niciodata nu ma pot opri la o singura felie - Prajitura cu budinca de vanilie - Rar mananci asa desert delicios

14 Februarie 2017
20421 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

60 biscuiti simpli
2 kg pere
500 g zahar
4 plicuri budinca de vanilie
1,2 l apa
150 g stafide
esenta de vanilie
scortisoara
100 ml rom (sau lichior de migdale)

Mod de preparare:

Perele se curata de coaja si se taie in cubulete mici. Se adauga peste apa si zaharul care in prealabil le-am pus la fiert. Se fierb impreuna pana ce perele se inmoaie bine, dar sa nu se zdrobeasca de tot.

Separat dizolvam cele 4 plicuri de budinca in 200 ml apa (din cele 1, 2 l) si cand perele sunt gata adaugam praful de budinca dizolvat si lasam sa mai fiarba cateva minute amestecandcontinuu. Cand este gata adaugam stafidele care au fost puse la inmuiat in lichior, punem si un strop de sare, esenta de vanilie si scortisoara.

Se aseaza biscuitii intr-o forma detasabila ii ungem cu lichiorul ramas dupa ce am scos stafidele dupa care asezam un strat de crema cat este inca fierbinte. Asa procedam incontinuare. In final trebuie sa avem 3 straturi de biscuiti si 3 de crema, ultimul fiind de crema.

Se lasa sa se raceasca dupa care o tinem la frigider cateva ore, timp in care biscuitii se vor inmuia atat cat sa se poata taia prajitura

sursa: sanatatea
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

biscuiti simpli scortisoara rom frigider
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1883 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022023 (s)