News Flash:

Astazi o sa va prezint reteta de nuci umplute asa cum o faceau bunicii mei si cum m-au invatat si pe mine

21 Iunie 2018
1332 Vizualizari | 0 Comentarii

Nucile umplute sunt preferatele mele de cand eram mica alaturi de alte cateva precum clatitele, negresele, scovergile, checul si salamul de biscuiti.
Ingrediente pentru coji: 3 oua, 200 ml ulei, 1 praf de copt, 1 cana de zahar, esenta de vanilie, faina cat cuprinde
Pentru umplutura: 200 g ciocolata, 200 g unt, 5-6 lg nuca macinata, 4 lg zahar, 5 lg lapte, esenta de rom
Mod de preparare: Coji: Se mixeaza ouale cu zaharul,apoi se adauga uleiul,esenta,si faina amestecata cu praful de copt. Trebuie sa iasa un aluat moale,dar nelipicios. Lasam la odihnit 30 minute, apoi formam bilute pe care le coacem in forma incinsa. Ele se coc in 3-4 min, dar e bine ca la fiecare 20 sec sa intoarcem forma.

Crema: Topim ciocolata impreuna cu laptele si lasam la racit. Separat mixam untul moale cu zaharul si amestecam cu ciocolata racita, esenta de rom si nucile. Umplem fiecare coaja cu crema si unim cate doua pentru a forma nucile. Optional se pot da prin zahar pudra.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1743 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019676 (s)