News Flash:

Asta fac pentru Pasti, in afara de pasca - Imi iese foarte bun de fiecare data - Tort egiptean

28 Martie 2017
21255 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6490 RON (+0.0016)
USD: 3.8160 RON (+0.0095)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

Pentru 3 blaturi subtiri:
6 albusuri
6 linguri de zahar
2 si 1/2 linguri de faina
150 g alune de padure/nuci macinate

Pentru crema de galbenusuri:
10 galbenusuri
10 linguri de zahar
3 linguri rase de faina/amidon de porumb
20 g zahar vanilinat
340 ml lapte
170 g unt
1 fiola esenta de vanilie
 
Pentru crema crocanta:
200 g +4 linguri de zahar caramelizat (facut ca pentru crema de zahar ars)
130 g alune de padure/nuca tocate
200 ml frisca lichida

Pentru decor (optional):
alune de padure/nuci tocate
frisca batuta
bucatele de zahar caramelizat

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius.
 
*BLATUL
Cantitatile de la cele 3 blaturi sunt date impreuna, dar pentru ca le vei coace separat, ingredientele pentru fiecare blat in parte sunt:  – 2 albusuri, – 2 linguri zahar, – 1/2 lingura de faina, – 50 g alune macinate/nuci.
Bate albusurile bine, adauga incet zaharul si bate pentru omogenizare. Incorporeaza treptat faina si alunele/nucile macinate. Intinde pe o tava rotunda cu diametru de 20 de cm si da la cuptor pentru 25 de minute.
Repeta pentru fiecare blat din cele 3.

Citeste si Cum sa prepari un cheesecake din doar trei ingrediente

*CREMA DE ALBUSURI
Intr-o cratita medie, pe foc mic, amesteca incontinuu galbenusurile, zaharul, faina/amidonul, zaharul vanilat si laptele pana cand obtii o crema omogena si tare. Lasa crema la racit. Bate untul bine si adauga-l treptat, amestecand continuu, cremei racite.

*CREMA CROCANTA
Cu ajutorul unei spatule, amesteca frisca bine cu alunele/nucile tocate si zaharul caramelizat zdrobit bucati (nu pisat)

*MONTAREA TORTULUI
Se face simplu: 1 blat, 1 strat de crema de galbenusuri, 1 strat de crema crocanta. Repeta.
Iti va ramane niste crema de galbenusuri, cu ea poti tapeta marginile tortului.

*ORNAREA TORTULUI – OPTIONAL
Dupa inspiratie si gust, poti orna cu frisca, extra-zahar caramelizat, nuci, alune tocate sau chiar fulgi de migdale.

sursa: unica
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

tort egiptean retete tort
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1841 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020995 (s)