News Flash:

Asta este cea mai buna si rapida reteta de gogosi, de post. Pufoase si aromate de ti se topesc in gura

27 Noiembrie 2018
1468 Vizualizari | 0 Comentarii

Sunt ieftine, se fac fara efort si sunt desertul perfect pentru zilele in care tii post dar vrei sa te rasfeti cu ceva dulce!

INGREDIENTE: 500 g faina, 250 ml apa (calduta, neaparat!), 25 g drojdie proaspata, 50 ml ulei, 2-3 linguri zahar, doua fiole esenta de vanilie, un praf de sare.

MOD DE PREPARARE: Dizolva drojdia in putina apa calduta. Daca ai drojdie uscata, folosesti doar 10 grame. Combina, intr-un castron maricel, faina cu sarea si sarea. Adauga drojdia desfacuta in apa calduta, esenta, uleiul. Toarna, treptat si amestecand continuu, restul de apa calduta, pana obtii un aluat omogen si lipicios, dar care nu se lipeste de maini.

Acopera cu un prosop (umezit, de preferat) si lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Unge masa cu putin ulei. Pune aluatul, mai framanta de 2-3 ori si intinde-l cu sucitorul. Formeaza, cu paharul, gogosile. Lasa sa mai creasca 2-3 minute. Incinge ulei intr-un vas inaltut si pune la prajit gogosile. Cand sunt gata, scoate-le pe un servet de hartie care sa absoarba excesul de ulei, pudreaza-le cu zahar vanilat si… sunt numai bune de servit!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta gogosi gogosi post aluat gogosi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019226 (s)