News Flash:

Asta e secretul pentru cele mai gustoase si pufoase clatite!

12 Iulie 2017
5457 Vizualizari | 0 Comentarii
Simplu de facut, din aluatul de clatite se pot prepara atat feluri sarate, cat si deserturi, clatite cu zahar, cu dulceata, flambate si chiar suprapuse pentru a forma un tort.
 
Ingrediente (pentru 10 clatite):

100 gr faina
300 ml de lapte rece (care poate fi inlocuit cu tot atata apa minerala – pentru varianta de post)
doua oua (la care se renunta in varianta de post)
o lingura de zahar
o lingura de ulei
o lingurita de lamaie rasa
un praf de sare un praf de bicarbonat

Mod de preparare:


“Ingredientele se amesteca, de preferinta cu mixerul, pana se obtine o compozitie omogena, fara cocoloase. Se ia cu un polonic si se toarna, pe rand, compozitia intr-o tigaie incinsa (daca tigaia este de calitate, nu este nevoie sa puneti ulei. Daca are, insa, aderente, este bine sa puneti, inainte de prima clatita, cateva picaturi de ulei). Se lasa fiecare clatita la rumenit cate doua – trei minute pe fiecare parte, dupa care se iau pe o farfurie, puse una peste alta. Odata coapte, se pune umplutura – dupa preferintele si imaginatia fiecaruia. Putem opta pentru gem, ciocolata, ciocolata si nuca, branza dulce cu zahar si galbenus, fructe sau frisca”, ne-a explicat tanti Maria Popa.

sursa: adevarul

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lapte rece ulei lamaie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1776 (s) | 37 queries | Mysql time :0.019103 (s)