News Flash:

Asta e cea mai veche reteta de mici pe care poporul roman o are

14 August 2017
1295 Vizualizari | 0 Comentarii
Asta e cea mai veche reteta de mici pe care poporul roman o are. Desi, dupa cum e normal, fiecare zona, fiecare gospodar a adaptat reteta dupa propriul gust, asta e reteta la baza careia stau toate cele de acum. Fa micii romanesti de casa, asa cum o faceau stramosii nostri, e atat de simplu!

Ingrediente:

500 gr carne tocata (mix vita, porc, chiar si oaie)
200 ml zeama de oase de vita
3 catei de usturoi
1/2 lingurita de bicarbonat
Condimente (cantitatea o stabilesti dupa propriul gust): sare, piper, cimbru, ienibahar, boia, rozmarin

Mod de preparare:

1. Desi carnea este deja tocata, de preferat ar fi sa o mai dai printr-un robot sau o masina de tocat. Condimentele vor patrunde mai bine intr-o pasta mai moale. Amesteca bine, adaugand treptat zeama de oase.
2. Adauga condimentele, amesteca energic. 3. Cel mai important lucru, secretul unei paste de mici cat mai gustoase? Nu trebue sa ii pui imediat pe gratar! Formeaza micii si lasa-i in frigider intre 3 si 24 de ore, ca sa se patrunda bine carnea de condimente.
4. Ca sa aiba crusta rumena si interior suculent, micii trebuie pusi cand gratarul/tigaia sunt bine incinse. Se prajesc intai cate 2 minute pe fiecare parte. Mai lasa-i cel mult 10 minute si scoate-i rapid, nu vrei sa devina fazi si uscati!

preluat de pe sanatatea
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

carne tocata usturoi bicarbonat frigider
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1620 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020446 (s)