News Flash:

Asa se fierbe corect fasolea! Pana acum ai procedat total gresit

12 Octombrie 2016
4657 Vizualizari | 0 Comentarii
Credeai pana acum ca stii cum sa fierbi fasolea? Ei bine, ceva sigur ai gresit. Uite cateva sfaturi de la bucatari profesionisti, pentru a-ti fierbe fasolea asa cum trebuie:
1. Pune-o la inmuiat cu 12 ore inainte, in apa calduta. Daca o lasi doar 5-6 ore, nu e timp suficient pentru ca acidul fitic sa fie eliminat complet;
2. Cand pui fasolea la inmuiat, ai grija ca apa sa aiba vreo 60 de grade Celsius. De ce? Pentru ca temperatura mai ridicata reduce considerabil nivelul acidului fitic;
 
3. Dca fasolea e mare si are mai bine de 1 an, trebuie lasata la fiert cam o ora si ceva. Daca e mai veche de 2 ani, trebuie lasata si mai mult;
4. Fierbe fasolea la foc redus. Doar pentru ca maresti intensitatea flacarii nu inseamna ca grabesti fierberea boabelor. Dimpotriva, unele se vor sparge, iar apa va deveni cam fainoasa (fasolea nu va fi buna deloc pentru ciorba).
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fasole fiarta retete fasole fasole apa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1661 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025691 (s)