News Flash:

Asa se face cea mai buna ciorba de perisoare

29 Decembrie 2017
4405 Vizualizari | 0 Comentarii

Asa se face cea mai buna ciorba de perisoare. Secretul pe care putini bucatari il stiu.

Va oferim o reteta delicioasa de ciorba de perisoare, cu smantana. Pentru ca gustul ciorbei de perisoare sa fie ca cel din restaurantele cu specific romanesc, va sfatuim sa adaugati la fiert cateva costite de porc

Ingrediente (4 portii):

  • 4 costite de porc
  • 1 morcov mare
  • 30 ml ulei
  • 2 cepe
  • 1/2 telina mica
  • 150 gr smantana
  • 1 lingura faina
  • 1 legatura de patrunjrel
  • sare si piper dupa gust

Pentru servit:

  • zeama de lamaie

Pentru perisoare:

  • 250 gr carne tocata (amestec vita-porc)
  • 1/2 ceapa
  • 1 lingura orez
  • 1 ou
  • 1 lingurita gris
  • 2 fire de patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Costitele se pun la fiert in 1,800 ml apa rece. Se fierb, la foc mediu, cu capac, pentru 40 min.  Zarzavatul se da pe razatoare si se caleste in ulei, pana se inmoaie. Adaugam zarzavatul calit in supa si se mai lasa la fiert, cca 20 minute (pana sunt fierte).

Umezim mainile si formam perisoarele -bile de dimensiunea unei nuci. Se micsoreaza focul si punem perisoarele in supa. Lasam la fiert cca 10 min, timp in care avem grija sa indepartam spuma formata. Intr-un bol se amesteca smantana cu faina si adaugam treptat 3-4 polonice de supa fierbinte.

Turnam compozitia de smantana in oala cu supa amestecand continuu pentru a nu se branzi. Se mai lasa cca 5 min la foc foarte mic (fara sa clocoteasca). Se adauga patrunjelul tocat marunt, sare si piper dupa gust.
Se serveste cu lamaie.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta delicioasa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1623 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013965 (s)