News Flash:

Asa prepari cele mai pufoase gogosi de post. Reteta pe care putine gospodine o mai tin minte

20 Decembrie 2016
3993 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 gr faina
200-250 ml apa calduta
50 ml ulei de floarea-soarelui
7 gr drojdie uscata
3 linguri cu zahar tos
esenta de vanilie
coaja de lamaie
zahar pudra vanilat
sare

Mod de preparare:

1. Amesteca faina cernuta proaspat cu jumatate de lingurita cu sare, zaharul tos si drojdia uscata.
2. Toarna treptat apa calduta, esenta de vanilie si coaja de lamaie (sau portocala) dupa gust si framanta aluatul pana devine usor lipicios, dar omogen.
3. Incorporeaza uleiul si framanta mai departe pana nu se mai lipeste de maini. Acopera cu un prosop umezit si lasa aluatul de gogosi sa creasca 60-90 de minute sau pana isi dubleaza volumul.
4. Pune aluatul pe masa unsa cu ulei si framanta cat sa scoti aerul din el. Intinde foi potrivit de groase si decupeaza formele dorite (fie cu forma, fie cu gura unui pahar).
5. Lasa-le 30 de minute sa creasca si prajeste aceste gogosi pufoase de post in ulei infierbantat. Scoate-le pe un servet absorbant si pudreaza-le cu zahar vanilat.
Secret. Pentru reusita aluatului de gogosi pufoase de post, foloseste toate ingredientele la aceeasi temperatura. Pofta buna!

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

aluat gogosi gogosi post reteta gogosi
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2137 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018578 (s)