News Flash:

Asa faci cel mai delicios magiun de prune fara zahar, dupa reteta de la Topoloveni

19 Octombrie 2018
970 Vizualizari | 0 Comentarii

Magiunul de prune este traditional romanesc si imbogateste cu gustul lui dulce-acrisor placinte, cozonaci si dulcuri care de care mai gustoase. Este recomandat chiar de nutritionisti ca avand efecte benefice asupra sanatatii. Are efecte asupra oaselor, dintilor, sistemului imunitar, nervos, previne constipatia si previne aparitia diabetului de tip 2. Principalul risc in productia magiunului de prune este afumarea. Pentru a preveni afumarea trebuie sa amestecati constant, in special in partea finala a procesului de preparare, si sa aveti un foc mic dar constant. In mod optim, va trebui sa realizati 2 gropi, una sub ceaun si una langa. In cea de langa veti produce constant jar, pe care il mutati treptat in groapa de sub ceaun.

Sterilizati borcanele. Spalati prunele si scurgeti-le de apa (traditional, printr-un tifon). Indepartati coditele si scoateti samburii prunelor. Aruncati prunele stricate. Puneti prunele in ceaun, impreuna cu trei-patru cani de apa pentru a porni fierberea. Nu prea multa, pentru ca o sa asteptati mult sa se evapore, nici prea putina, ca se vor arde prunele de la fund, doar cat sa acopere ceaunul cu doua degete de apa.

In mod traditional, prunele se pun la fiert intregi, insa, daca va doriti ca produsul finit sa aiba o textura fina puteti trece prunele (fara samburi) prin masina de tocat rosii. In acest caz nu mai e necesar sa adaugati apa, scrie vocea.biz.

Fierbeti la foc mic. Fierbeti, amestecati, fierbeti, amestecati, fierbeti, amestecati, fierbeti timp de 4-5 ore, pana cand magiunul scade (cam la 70% din volumul initial) are culoarea visiniu intunecata, aproape neagra, consistenta unei smantani cleioase si se desprinde de pe marginea ceaunului asemeni mamaligii. Cand se raceste, lingura trebuie sa stea dreapta in el.

Turnati in borcanele sterilizate magiunul cald sau chiar rece, acoperiti si introduceti la rece, in loc intunecat (pivnita, camara). Se va pastra cateva luni.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1768 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020118 (s)