News Flash:

Asa faci cea mai buna ZACUSCA de vinete. Ingredientul secret pe care putine gospodine il folosesc

6 Octombrie 2016
4327 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

5 kg rosii coapte
800 ml ulei de floarea-soarelui
5 kg de vinete
6 kg gogosari
1 buc. ardei iute
3-4 linguri sare
2.5 kg ceapa
4-5 catei de usturoi
boia dulce, dupa gust
piper negru, proaspat rasnit
putin busuioc, foarte bine maruntit

Mod de preparare:

1. Coace vinetele, apoi curata-le si lasa-le la scurs intr-o sita, vreo 2-3 ore.
2. Curata ardeiul iute si gogosarii de seminte si cotor, spala-i foarte bine si taie-i in cubulete (mai mici sau mai mari, dupa preferintele fiecaruia).
3. Taie ceapa solzisori.
4. Pune ceapa si gogosarii in ulei incins, la foc potrivit, pentru a se cali.
5. Toaca vinetele cu lingura de lemn.
6. In momentul in care gogosarii s-au inmuiat, pune vinetele. Amesteca usor.
7. Spala rosiile, taie-le cubulete si pune-le peste ceapa. Amesteca folosind o lingura de lemn.
8. Potriveste de sare, boia, busuioc, usturoi maruntit si piper. Busuiocul ii da o aroma foarte buna.
9. Fierbe totul la foc potrivit, in jur de o ora. Ai grija sa amesteci des, ca sa nu se prinda de fundul tigaii.
Ia zacusca de pe foc in momentul in care zeama a scazut.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete zacusca zacusca vinete zacusca iarna
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1537 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014571 (s)