News Flash:

Asa faceau romanii supa de dovlecel acum 100 de ani. Trebuie sa o incerci

23 Iulie 2018
1987 Vizualizari | 0 Comentarii

O mancare delicioasa si usoara, numai buna pentru anotimpul cald, supa de dovlecei este preferata multora. Incearca si tu o reteta veche de 100 de ani, publicata in ''Carte de bucatarie — 1501 feluri de mancari'' (1935), cu o prefata de Constantin Bacalbasa.

Razi coaja dela dovlecei, ii scobesti si ii umpli iarasi cu ce ai scos din ei amestecat cu miez de franzela, cu tocatura de carne de miel in cari amesteci un ou sau doua, dupa cantitate, sare, piper, putin orez si patrunjel. Asezi dovleceii umpluti in oala cu zeama de carne si ii lasi sa fiarba adaogand putin orez, sare, piper, ceapa tocata marunt si coaja dela o jumatatea de lamae.

Cand carnea este fiarta, dai la masa. Se pune in zeama sa fiarba inainte zarzavatul de supa, apoi se pun dovleceii care se pot umple si cu apa in loc de zeama de carne. Multi servesc aceasta supa cu agurida. Se fierb boabele de agurida cu putina apa, apoi se sdrobesc si se strecoara zeama lor peste ciorba de dovlecei.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1631 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020543 (s)