News Flash:

Asa de buna a iesit, ca am mai facut o tava - Placinta de legume

15 Iunie 2017
662 Vizualizari | 0 Comentarii
Iata o reteta care poate fi preparata cam cu ce ai la indemana prin bucatarie. Este simpla si o poti servi fie ca fel principal, fie ca aperitiv.

Ingrediente:

5 rosii
3 vinete
3 ardei rosii
1 dovlecel
250 g mozzarella
2 cepe
5 linguri de ulei de masline
2-3 catei usturoi
1 crenguta busuioc
sare si piper

Mod de preparare:

Taie vinetele felii, pune-le intr-o strecuratoare si presara sare pe ele. Lasa-le timp de jumatate de ora pana cand se scurge apa din ele.
Intre timp, curata dovlecelul de seminte si taie-l felii. Curata rosiile de samburi si taie-le cubulete mici. Ardeii se taie si ei in fasii.

Toaca ceapa si usturoiul si pune-le la calit in putin ulei de masline. Adauga rosiile si lasa-le sa fiarba 10-15 minute. Spre final, adauga busuiocul verde maruntit.
Aranjeaza vinetele si dovlecelul pe o tava si da-le la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 8 minute.

Ia un vas termorezistent si pune un rand de vinete, unul de dovlecei, unul de ardei, un strat de sos de rosii, apoi mozzarella taiata cubulete, adauga sare si piper, apoi continua pana termini toate ingredientele.

Placinta se coace la 180 de grade, timp de jumatate de ora.
Placinta de legume se serveste calda, alaturi de o lingura cu smantana si un pahar de vin alb.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

vinete dovlecel mozzarella busuioc strecuratoare lingura
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1460 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019570 (s)