News Flash:

As manca saptamanal asta daca as putea - Prajitura Barni cu blat din zahar ars si crema de lamaie

27 Iunie 2017
1260 Vizualizari | 0 Comentarii
Prajitura Barni cu blat din zahar ars si crema de lamaie – Din seria “cum sa preparam acasa” dulciurile pe care de obicei le cumparam, astazi avem o prajitura ce seamana la perfectie cu celebra prajiturica pentru copii,  Barni.
Sa fie de la blatul pufos cu gust de zahar caramelizat, sa fie de la crema fina..greu de zis, dar obligatoriu de testat acasa.
Nu e o prajitura pe care o faci foarte simplu, necesita ceva timp si atentie, dar in final vei vedea ca a meritat din plin.
Crema pentru prajitura Barni este la libera alegere: vanilie, crema de lapte, ciocolata sau crema de lamaie se potrivesc de minune.

Ingrediente:

Pentru prima compozitie:
1 cana de zahar
1 cana apa
1 cana ulei
1 lingura amoniu pentru prajituri

Pentru a doua compozitie:
6 oua
1 cana zahar
3 cani faina
esente

Mod de preparare:


Prima compozitie:
Se arde zaharul, se adauga apa, uleiul si se fierb impreuna. Dupa ce au dat in clocot, se iau de pe foc si se adauga amoniul pentru prajituri stins. Se lasa compozitia sa se raceasca.

A doua compozitie:
Se bat ouale cu zaharul pana cand acesta se topeste, se pune faina si apoi se pune prima compozitie rece.

Compozitia obtinuta se imparte in trei parti egale. Intr-o tava unsa si tapetata cu faina se pune compozitia cu polonicul si se fac trei foi.
Dupa ce foile s-au racit se umplu cu crema.

sursa: mooza
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura barni prajitura barni
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1557 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014867 (s)