News Flash:

As manca acest TORT in fiecare zi, este o delicatesa rara! Cel mai bun tort de lume - TORTUL EGIPTEAN - Pe langa faptul ca e foarte spectaculos, se prepara foarte simplu…

25 Ianuarie 2015
104123 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
6 albusuri
6 linguri zahar
4 linguri faina
40 g nuci macinate

Pentru crema de galbenusuri:
6 galbenusuri
6 linguri zahar
3 linguri amidon
340 ml lapte
170 g unt moale
2 linguri zahar pudra
esenta de vanilie

Pentru crema de frisca:
200 g zahar
120 g miez de nuca
200 ml frisca lichida

Pentru decor:
140 g nuca maruntita

Mod de preparare:

1. Pentru prepararea cremei de galbenusuri, se amesteca galbenusurile cu zaharul si amidonul. Se adauga treptat laptele si se amesteca cu un tel.
2. Se da oala pe foc mic si se amesteca pâna când compozitia se ingroasa. La final, se adauga esenta de vanilie, apoi se lasa la racit. Se acopera crema cu folie alimentara.
3. Dupa ce crema de galbenusuri s-a racit complet, se incorporeaza in ea si untul mixat cu zaharul pudra.
4. Se prepara apoi blatul. Se mixeaza albusurile cu zaharul, dupa care se adauga faina si nucile macinate.
5. Se imparte compozitia in trei si se coc trei foi la foc mediu, aproximativ 15 minute.
6. Pentru cea de-a doua crema, de frisca si caramel, se caramelizeaza zaharul. Când este complet topit, se adauga nuca. Se toarna pe o hârtie de copt si se lasa sa se raceasca.
7. Dupa ce s-a racit se zdrobeste marunt, dupa care se amesteca usor cu frisca.
8. Se asamblazeaza tortul astfel: se pune o foaie de blat, un strat de crema de vanilie, unul de crema de frisca si caramel si se acopera cu urmatorul blat. Se continua asa, pâna setermina blaturile.
9. Se orneaza cu crema de vanilie si frisca si cu nuca maruntita.
10. Se da la frigider cel putin 2 ore.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tort egiptean retete tort
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1734 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023616 (s)