News Flash:

Arta culinar ruseasca, in plina dezvoltare

3 Ianuarie 2013
2624 Vizualizari | 0 Comentarii
La doua decenii dupa destramarea Uniunii Sovietice, chefii din Moscova si St. Petersburg isi doresc sa reinterpreteze bucataria ruseasca si sa o impuna in topul celor mai apreciate bucatarii din lume.

In anii 90, Rusia trecea printr-o perioada neagra. La magazine nu gaseai altceva decat paine, lapte si pulpe congelate aduse din America. De atunci insa, orasele Moscova si St. Petersburg s-au dezvoltat foarte mult si au devenit extrem de scumpe si globalizate. Restaurantele cu sushi, pizza si alte mancaruri occidentale au hranit poftele rusilor, dornici sa experimenteze.
 
Abia acum bucatarii rusi isi doresc sa spuna lumii ca arta lor culinara e mult mai complexa decat cartofi si vodka.
 
Ei au dat nastere la un Festival al mancarii in Moscova, in parcul Gorki, care anul acesta va fi la cea de-a treia editie. Acesta aduna bloggeri culinari, chefi celebri, fermieri din Siberia si oamenii gurmanzi din oras.
 
Bucatarii rusi au mare incredere in traditiile lor culinare, care trezesc amintiri localnicilor si ii introduc pe straini intr-o bucatarie complexa si de prima mana. Daca mai punem la calcul ca cele mai multe dintre restaurante sunt decorate in stilul anilor '40 sau '50, o cina in oras poate fi o adevarata experienta istorica.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

bucataria ruseasca paine lapte pulpe congelate gorki
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1816 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032681 (s)