News Flash:

Aroma verii

16 Iunie 2011
1246 Vizualizari | 0 Comentarii
Aroma verii
Ingrediente: Stratul 1: 10 oua 2 plicuri zahar vanilat 14 linguri zahar praf 6 linguri cu varf de cacao 100 ml apa rece 3 plicuri gelatina fina Stratul 2: 900 ml smantana 12 linguri zahar praf 2 plicuri gelatina fina 100 ml apa rece 400 g capsuni Mod de preparare: Stratul 1: Mixam timp de 1 minut la viteza mare cele 5 oua impreuna cu 7 linguri, zahar praf si 1 plic zahar vanilat. Adaugam 3 linguri de cacao si continuam sa mixam vreo cateva secunde, pana cacaoa se incorporeaza bine si nu raman cocoloase. In 50 ml apa punem 1 1/2 plic de gelatina, il lasam sa stea 2 minute, apoi il incalzim usor pana se dizolva. Gelatina astfel preparata se toarna la amestecul de mai sus, se mixeaza pret de cateva secunde si se toarna intr-o forma de cozonac (chec, sau chiar si forma rotunda) captusita cu folie si se lasa la rece la inchegat(trebuie sa lasati la rece pana nu se prinde de deget compozitia, ea devine ca o gelatina). Cand este inchegat bine ne apucam de stratul 2. Stratul 2: 900 ml smantana se amesteca cu 12 linguri zahar praf si adaugam celalte 2 plicuri de gelatina preparata ca la stratul 1. La acest strat adaugam si felii de capsuni (putem adauga si alte fructe de sezon). Turnam jumate din compozite intr-o forma de chec si cealalta jumatate in cealalta forma si dam din nou la rece formele pana se incheaga si acesta. Stratul 3: Mixam timp de 1 minut la viteza mare celelalte 5 oua impreuna cu 7 linguri zahar praf si 1 plic zahar vanilat. Adaugam 3 linguri de cacao si continuam sa mixam inca cateva secunde pana cacaoa se incorporeaza bine si nu raman cocoloase. In 50 ml apa punem 1 1/2 plic de gelatina, il lasam sa stea 2 minute apoi il incalzim usor pana acesta se dizolva. Gelatina astfel preparata se toarna la amestecul de mai sus, se mixeaza pret de cateva secunde si se toarna apoi peste stratul 2. Punem formele la rece unde le lasam pentru cateva ore. sursa articol: http://www.reteteculinare.ro sursa fotografie: http://www.bucataras.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

oua smantana cirese jeleu pastai verzi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1385 viz    0 com
1445 viz    0 com
2693 viz    1 com
4306 viz    0 com
2447 viz    0 com
1611 viz    0 com
1271 viz    0 com
2696 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1501 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013257 (s)