News Flash:

Arlechin

6 Mai 2011
5793 Vizualizari | 0 Comentarii
Arlechin
Ingrediente: Pentru aluat: 600 g faina 250 g unt 3 galbenusuri 250 g zahar pudra 1 lingura smantana 1 plic praf de copt 1 virf cutit sare Pentru umplutura: 3 albusuri 7 linguri gem de caise mai tare 3 linguri zahar tos coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie zahar vanilat sau serbet de cacao Mod de preparare: Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne. Peste faina se pune untul taiat bucatele si se presara sarea. Se face o adancitura in faina, se pune zaharul, galbenusurile si smantana si se framinta bine. Coca rezultata se da la rece 30 de minute. Se imparte in patru parti egale, se intind patru foi dreptunghiulare si se coc pe rand pe dosul tavii, presarata in prelabil cu faina. Foile se coc in cuptor, la foc potrivit, 10-15 minute. In timp ce se racesc foile, albusurile se bat bine cu telul. Se adauga apoi zaharul, gemul si coaja de lamiie si se bat in continuare, pana se obtine o spuma tare. Se ung trei foi cu aceasta umplutura si se suprapun. Ultima foaie se presara cu zahar vanilat sau se glaseaza cu serbet de cacao incalzit si amestecat cu putin unt. Dupa ce se intareste glazura, prajitura se paie patrate. Se poate pastra 4-5 zile.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cafea smantana
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2488 viz    0 com
1849 viz    0 com
1623 viz    0 com
2592 viz    0 com
1966 viz    0 com
1284 viz    0 com
3330 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1458 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019373 (s)