News Flash:

Are un gust foarte bun - Tarta cu spanac si cascaval

28 Februarie 2018
976 Vizualizari | 0 Comentarii

Usor de preparat, tarta cu spanac are un gust foarte bun si nu are nevoie de multe ingredient.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 galbenus
  • sare
  • 50 ml apa rece

Pentru umplutura:

  • 300 g spanac
  • sare
  • piper
  • 3 oua
  • 2 linguri smantana
  • 200 g cascaval tare

Pentru aluat pui faina intr-un bol, faci o gropita in mijloc si incorporezi untul, galbenusul, sarea si apa. Rulezi aluatul in folie alimentara si-l lasi la frigider o ora si jumatate. Pentru umplutura, speli spanacul si-l oparesti in apa clocotita 2-3 minute. Il scoti pe o planseta, il toci, apoi il presari cu sare si piper. Separat, amesteci ouale cu smantana si cu cascavalul ras. Pastrezi putin cascaval pentru a-l presara peste tarta. Pe o planseta, pui putina faina si intinzi aluatul. Il asezi intr-o tava tapetata, astfel incat sa acoperi si marginile formei. Il intepi cu o furculita si-l acoperi cu umplutura. La final, presari cascaval ras si dai la cuptor 20 de minute sau pana se rumeneste.

Spanac - Beneficii pentru sanatate

Iata cateva motive pentru care spanacul trebuie consumat cat mai des posibil:

  • dieta - o cana de spanac contine aproximativ 20% din doza zilnica recomandata de fibre care ajuta la digestie, previn constipatia, echilibreaza zaharul din sange si ofera senzatie de satietate.
  • cancer - flavonoidele sunt prezente din abundenta in spanac. S-a dovedit ca acestea incetinesc diviziunea celulara in cazul cancerului de stomac si de piele. Mai mult, spanacul ofera o protectie importanta impotriva aparitei cancerului agresiv de prostata.
  • antiiinflamator - neoxantina si violaxantina sunt doua epoxi xantofile prezente in cantitati mari in compozitia spanacului, ce au rol antiinfalmator.
  • antioxidanti - vitamina C, vitamina E, betacarotenul, manganul, zincul, seleniu sunt prezente in spanac. Toate acestea lupta impotriva aparitiei osteoporozei, aterosclerozei si hipertensiunii arteriale.
  • tensiune arteriala - peptidele din spanac inhiba enzima de conversie a angiotensinei, regland tensiunea arteriala.
  • vedere - luteina si zeaxantina sunt antioxdidanti prezenti in spanac, care au rolul de a proteja ochii de aparitia cataractei dar si de degenerescenta maculara legata de varsta.
  • imunitate - o cana de spanac contine peste 337 unitati din doza zilnica de vitamina A, care nu doar protejeaza ci si intareste anumite puncte de intrare in corpul uman, cum ar fi membranele mucoase, tractul respirator, sistemul urinar si intesinal.
  • piele - spanacul contine cantitati mari de vitamina A care ajuta la pastrarea sanatatii pielii, la mentinerea umiditatii acesteia, luptand impotriva psoriazisului, keratinizarii, acneei si chiar a ridurilor.
  • oase - o cana de spanac fiert ofera organismului peste 100% din doza zilnica recomandata de vitamina K ce poate preveni activarea excesiva a osteoclastelor dar care sustine sinteza osteocalcinei, proteina esentiala pentru mentinerea si cresterea densitatii oaselor umane.
  • calcifiere - vitamina K este o componenta esentiala a procesului numit carboxilare ce produce matricea de proteine gla ce previne formarea de calciu in tesuturi. O cana cu spanac lupta impotriva declansarii aterosclerozei, bolilor cardiovasculare si accidentelor vasculare cerebrale.
  • functia creierului si a sistemului nervos - abundenta de vitamina K din spanac contribue foarte mult la formarea unui sistem nervos sanatos si a functiei cerebrale prin furnizarea unei cantitati esentiale a unui tip de grasime esentiala pentru procesul productiei tecii de mielina care se afla in jurul nervilor.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1698 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025757 (s)