News Flash:

Ardei umpluti in sos de rosii

11 Iulie 2016
10108 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

cativa ardei

Pentru umplutura:
500 gr carne tocata de porc
2 catei de usturoi
1 lingura ulei de gatit
1 ceapa medie
1 ou mediu
125 gr orez alb
1 lingurita cu varf de boia
piper negru
sare

Pentru sosul de rosii:
1 kg de rosii
2 catei de usturoi
140 gr de pasta de tomate
100 gr telina taiata cubulete
700 ml apa
cateva frunze de patrunjel
piper negru
sare

Mod de preparare:

Umplutura:
1. Zdrobeste usturoiul si amesteca-l cu carnea.
2. Caleste usor ceapa in lingura de ulei incins, apoi ia-o de pe foc si amestec-o cu carnea si usturoiul zdrobit.
3. Fierbe putin orezul.
4. Pune oul peste carne, apoi potriveste de sare, piper si boia. Omogenizeaza.

Sosul de rosii:
5. Taie rosiile in felii mai subtiri.
6. Zdrobeste usturoiul, pune-l peste rosii si muta mixul pe aragaz, la foc potrivit. Trebuie sa fiarba. Pune si apa si pasta de tomate.
Nu uita sa potrivesti sosul de sare si piper.

"Asamblare"
7. Spala ardeii si scoate din fiecare capacelele (taie partea cu codita). Nu uita sa scoti si semintele.
8. Umple ardeii cu carnea pregatita anterior. Indeasa bine umplutura, ca sa nu iasa in timpul fierberii.
9. Pune ardeii umpluti in sosul de rosii si lasa-i la fiert, la foc potrivit. Sunt gata cam in 25-35 de minute, dar mai bine ii verifici din cand in cand.
10. Scoate ardeii fierti si pune in sos telina taiata cubulete.
11. Dupa cateva clocote, ia mixul de pe foc si trece-l printr-un robot sau tocator electric, ca sa obtii o pasta.
Serveste ardeii cu aceasta pasta si cu patrunjel proaspat tocat.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ardei umpluti sos rosii ardei sos retete ardei
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1664 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011349 (s)