News Flash:

Ardei umpluti, de post. RETETA maicutelor de la Manastirea Prislop

19 Octombrie 2016
2017 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

8-9 ardei grasi
2 linguri faina
200 gr orez
2 cepe mai mari, tocate marunt
3-4 rosii
3 morcovi
boia de ardei dulce
putina sare
piper negru, proaspat rasnit
70 ml ulei
cateva frunzulite de patrunjel, tocate marunt
putina vegeta de casa(dupa gust)

Mod de preparare:

1. Spala ardeii si scoate cotorul si semitnele din fiecare. Opreste capetele cotoarelor, pentru a le folosi drept capacele.
2. Da pe razatoare morcovii.
3. Incinge uleiul si pune la inabusit in el ceapa si morcovul.
4. Dupa cateva minute pune orezul spalat si ales in prealabil si pulpa de la rosii. Amesteca din cand in cand si tine pe foc pana in momentul in care capata o consistenta buna.
5. Potriveste de sare, vegeta si piper.
6. Umple ardeii cu aceasta compozitie.
7. Pune-i apoi intr-o cratita mai inalta, dar si cu diametru mai mare.
8. Toarna apa pe langa ei, dar ai grija sa nu fie foarte multa (sa nu-i acopere). Strecoara si niste rondele de rosii.
9. Pune oala la fiert, la foc mic.
10. Cu vreo 10-15 minute inainte de opri focul, dizolva faina in putina apa si adaug-o in sosul din oala.
11. Presara verdeata si serveste. Stii sigur ca ardeii sunt gata in momentul in care zeama a scazut destul de mult.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

ardei umpluti ardei prislop retete prislop
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1530 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014475 (s)