News Flash:

Ardei umpluti cu ciuperci - O reteta de post gata in 50 de minute

22 Septembrie 2016
7120 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg ardei grasi
350 gr ciuperci
1 pahar orez
2 cepe mai mici
1 litru apa
1-2 morcovi
4-5 linguri ulei
2 linguri bulion
verdeata dupa gust
putin piper negru
putina sare

Mod de preparare:

1. Curata ceapa si toac-o marunt.
2. Curata morcovii, spala-i apoi da-i pe razatoarea mare.
3. Spala ciupercile si taie-le in cuburi mai mici.
4. Soteaza in ulei incins ceapa si morcovul, iar dupa 3-4 minute de inabusit la foc mediu, pune ciupercile. Amesteca.
5. Tot asa, inabusa vreo 5 minue, apoi ia de pe foc si lasa in tigaie, sa se raceasca.
6. Pune apa la fiert. Cand da in clocot, toarn-o peste orezul dintr-un ibric. Dupa 10 minute scurge-o si trece orezul pe sub un jet de apa rece.
7. Toaca marunt verdeata.
8. Taie coditele la ardei sub forma de capacel, indeparteaza miezul si semintele, apoi opareste-i vreo 10 minute.
9. Amesteca legumele inabusite cu verdeata si orezul. Potriveste de sare si piper.
10. Umple ardeii, apoi pune-i intr-o oala, in pozitie verticala.
11. Dilueaza bulionul intr-un litru de apa foarte fierbinte. Toarna peste ardei.
12. Acopera ardeii cu o farfurie, ca sa nu pluteasca.
13. In momentul in care dau in clocot, redu focul si pune un capac la oala. Lasa ardeii sa fiarba asa vreo 40-50 de minute.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ardei umpliuti ardei post reteta post ardei ciuperci
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1763 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021999 (s)