News Flash:

Ardei umpluti cu carne de porc

13 Iunie 2014
1878 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

700 g ardei gras (6-8 ardei mici-medii)
50 g orez
600 g carne de porc tocata (cotlet si ceafa)
2 cepe medii
1 lingurita faina + 30 g
cateva fire marar
1/2 lingurita zahar
1 praf de boia dulce
2 linguri ulei
cateva fire patrunjel
1/4 lingurita cimbru uscat
200 ml suc de rosii
100 ml ketchup
cateva crengute cimbru
2 frunze dafin
cateva boabe de piper
sare
2 rosii mari, coapte
sare
piper

Mod de preparare:

Spalam ardeii sub jet de apa apoi scobim cotoarele acestora, astfel incat sa le putem refolosi pe post de capac. Scuturam semintele acestora.
Amestecam carnea tocata cu orezul, ceapa calita (din care pastram 1 lingura pentru sos), verdeturile tocate, cimbrul uscat, sare, piper, 2 linguri de apa si 1 lingurita faina.
Umplem ardeii cu aceasta compozitie si ii punem al fiert pentru 30 minute. In acest timp pregatim intr-un bol sosul: amestecam sosul de rosii, cu ketchup, un praf de boia dulce de ardei, 1/2 lingurita de zahar, putina sare si ceapa calita.
Intr-un vas termorezistent punem pe fundul acestuia felii de rosii. Mutam ardeii peste acestea, turnam sosul, adaugam boabele de piper, frunzele de dafin si crengutele de cimbru, apoi punem ardeii in cuptorul preancalzit pentru alte 30 minute, pana incepe sa se ingroase sosul si ardeii dau semne ca se rumenesc.
Servim ardeii umpluti cu carne de porc calzi, cu smantana si verdeata tocata.

sursa: culinar.timpul
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete ardei ardei umpluti retete carne
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1353 viz    0 com
1426 viz    0 com
1119 viz    0 com
1608 viz    0 com
1674 viz    0 com
1106 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1652 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018996 (s)