News Flash:

Ardei grasi marinati (pentru iarna). Umpleti-va camara cu conserve extraordinare

14 August 2018
1597 Vizualizari | 0 Comentarii

Incercati sa pregatiti aceasta reteta minunata!

INGREDIENTE (la 1 kg de ardei grasi): 200 ml de apa; 100 ml de otet de masa 9%; 100 g de zahar; 30 g de sare grunjoasa; 40 ml de ulei; 30 g de usturoi.
MOD DE PREPARARE: Curatati ardeii de codite, seminte si nervuri. Taiati-i in fasii longitudinale, precum cele din imaginea de mai jos. Curatati si taiati usturoiul in feliute groase. Reteta originala presupune oparirea ardeilor in apa clocotinda pe parcursul a 3-4 minute, iar apoi fierberea lor in marinada. Noi am simplificat acesti pasi: am turnat apa clocotita peste ardeii taiati, i-am amestecat, i-am acoperit cu un capac si i-am lasat sa se opareasca timp de 10 minute. Peste 10 minute ardeii vor fi suficient de moi si flexibili.

Transferati ardeii pe o tava. O parte din apa, in care ei s-au oparit, va fi necesara pentru prepararea marinadei. Puneti apa, sarea, zaharul si uleiul intr-un lighean adanc. Aduceti marinada pana la punctul de fierbere. Adaugati usturoiul si ardeii grasi. Amestecati. Fierbeti ardeii in marinada pe parcursul a 6-7 minute din momentul clocotirii, amestecand periodic si cu grija, ca sa nu le afectati structura: ei trebuie sa-si mentina forma si sa devina moi si flexibili. Aveti grija sa nu-i rasfierbeti!
Cu un minut inainte de terminarea timpului de fierbere adaugati otetul si amestecati. Acoperiti indata ligheanul cu un capac, ca sa evitati evaporarea otetului si dati ardeii in clocot. Apoi transferati ardeii marinati in borcane sterilizate, umplandu-le complet.

Noi am sterilizat borcanele in cuptor: spalati-le foarte bine si asezati-le pe o tava. Introduceti-le in cuptorul rece, setandu-i temperatura la 120-130°C. Dupa ce cuptorul va ajunge la temperatura respectiva, incalziti borcanele timp de 5-7 minute. Verificati daca sunt uscate in totalitate. Apoi deschideti usa cuptorului si lasati-le sa se raceasca putin. Transferati ardeii fierbinti in borcanele fierbinti.

Ca sa sterilizati capacele, pur si simplu acoperiti-le cu apa clocotita si lasati-le sa se opareasca pe parcursul a 10 minute. Acoperiti borcanele cu capacele sterilizate si inchideti-le indata ermetic. Intoarceti-le imediat cu capacele in jos. Inveliti-le cu un prosop si o patura calduroasa. Lasati-le sa se raceasca complet. Pastrati conservele intr-un loc racoros. Probabil pot fi pastrate si la temperatura camerei.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1607 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021975 (s)