News Flash:

Ardei cu pesmet

19 Ianuarie 2012
1129 Vizualizari | 1 Comentarii
Ardei cu pesmet
Ingrediente:

8 ardei grasi si frumosi
3-4 linguri de parmezan ras
2 catei de usturoi
6 linguri suc de rosii (sau doua rosii coapte bine)
3 hamsii
cca 20 migdale
10 frunzulite de busuioc
4 linguri ulei de masline
cca 2 linguri capere
pesmet
ulei de masline
piper
sare

Mod de preparare:

Intii mixam mandorlele impreuna cu busuiocul spalat. Apoi spalam bine ardeii, ii taiem in doua, eliminam semintele, codita si le mai taiem inca o data in doua pe lungime (daca folosim ardei lungi nu grasi, ii taiem doar in doua pe lungime. Ungem o tava yena sau de care avem) cu putin ulei de masline, distribuim un rind de ardei cu partea interioara in sus, presaram  o lingura de pesmet, apoi una de parmezan, doua linguri de suc de rosii sau felii de rosii taiate subtirel..., o lingura de capere, bucatele de hamsii (spalati in prealabil daca au fost conservati in sare, apoi le eliminam sira spinarii), presaram un pic din compozitia de mandorle mixate cu busuioc, presaram putina sare, piper si stropim cu ulei.

Continuam apoi cu alt rind de ardei si condimentam la fel ca la primul strat. Acoperim tava cu o folie de aluminiu si o bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de cca 30 de minute, controlam iar daca vedem ca ardeii inca sint tarisori mai lasam cca 10-15 minute, apoi indepartam folia de aluminiu si mai lasam cca 5-7 minute. Putem servi calduti ardeii, sau pe felii de piine pe care punem intii un pic din sosuletul lasat in tava si cum nu putem minca o tava intreaba, restul il punem in tavite si le congelam.
Ardei cu pesmet facuti de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Ardei_cu_pesmet2.JPG
ardei grasi parmezan usturoi rosii hamsii migdale capere pesmet piper
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2136 viz    0 com
2300 viz    0 com
1485 viz    0 com
1210 viz    0 com
6193 viz    0 com
1825 viz    0 com
5989 viz    0 com
1506 viz    0 com

Comentarii (1)

antonia  | #4
Deci intai in reteta ai scris ca este vorba de migdale,iar apoi ai dat-o in sus si jos cu mandorle.Te gandesti ca romanul care nu are nici o treaba cu Italia nu stie despre ce vroiai sa zici?Si inca ceva,unde gasesti capere in tara,italianco?
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1623 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014473 (s)