News Flash:

Aperitiv frantuzesc

6 Iulie 2011
1226 Vizualizari | 0 Comentarii
Aperitiv frantuzesc
Ingrediente: 10-12 clatite sarate 300 g sunca 200 g ciuperci 150 ml vin sec 100 ml smantana cascaval ras sare piper arome pt. carne de porc 1 ou patrunjel verde o lingura rasa de faina Mod de preparare: Ciupercile se taie marunt si se pun in zeama de lamaie. Apoi se taie marunt si sunca. Ciupercile se trag in ulei si se inabusa aprox. 10 minute, amestecand des. Se adauga lingura de faina, se amesteca bine pana se face sosul usor galbui, apoi se toarna 4 linguri de apa amestecata cu arome, sare si piper. Dupa cateva clocote se toarna vinul si se lasa sa mai fiarba 5-10 minute. Se adauga sunca taiata, smantana si patrunjelul tocat. Se lasa la fiert pe foc mic pana cand scade sosul. La urma se pune oul batut bine. Compozitia trebuie sa iasa cremoasa, nu zemoasa. Se tartineaza fiecare clatita cu cate o lingura de compozitie, fara a se pune sosul pana la margini. Clatitele se pun una peste alta, cu compozitia intre ele, intr-o farfurie sau alt vas care merge la cuptor. Pe ultima clatita se pune putin cascaval ras si o lingurita de unt topit sau smantana. Se da la cuptor inca 10-15 minute. Se servesc calde. sursa articol: http://www.petitchef.ro sursa fotografie: http://www.gustos.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

carnati ciuperci smantana cascaval briosa faina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1099 viz    0 com
5239 viz    0 com
1096 viz    0 com
1081 viz    0 com
23545 viz    0 com
1084 viz    0 com
1216 viz    0 com
1655 viz    0 com
1184 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1544 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018991 (s)