News Flash:

Aperitiv cu sunca si branza

24 Martie 2016
6797 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
210 gr de faina de grau
100 gr unt
20 gr drojdie (proaspat)
1 lingurita de sare
100 ml de smantana (20%)
1 ou batut

Pentru umplutura:
100 gr crema de branza simpla
80 gr sunca fiarta legat
2 oua fierte tari
3 lingurite de arpagic tocat marunt
1 varf de cutit de sare
putin piper alb

Pentru decor:
putina branza Gouda, data pe razatoare
1 lingura arpagic tocat marunt

Mod de preparare:

1. Dizolva drojdia in smantana calduta.
2. Amesteca faina cu sarea, apoi amesteca totul cu unt si drojdia dizolvata. Framanta bine, ca sa se omogenizeaze.
3. Presara putina faina pe masa si intinde aluatul pe ea. trece cu sucitorul peste aluatul de cateva ori, ca sa obtii o foaie mai subtire.
4. Decupeaza cercuri mai mari din foaia de aluat cu ajutorul unei forme. Decupeaza cerculete foarte inguste apoi, de aceeasi dimensiune.
5. Tapeteaza o tava cu hartie de copt.
6. Pune bucatile decupate in tava, unge-le cu oul batut.
7. Pune pe fiecare bucata decupata cate un cerc mai ingust. Unge-le si pe acestea cu oul batut.
8. Baga tava in cuptorul incins la 190 de grade Celsius, pentru circa 25 de minute. Scoate-le apoi si lasa-le sa se raceasca.
9. Amesteca sunca maruntita cu ouale taiate intr-un bol. Pune apoi crema de branza si arpagicul. Potriveste de sare si piper.
10. Ia din compozitie 1-2 linguri si pune in fiecare cerculet decupat. Baga in frigider.
Decoreaza cu branza rasa si cu arpagic.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

aperitive pasti aperitive gustari antreuri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1424 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019662 (s)