News Flash:

Aperitiv cu barcute din cartofi

30 Aprilie 2013
2194 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

sare
piper
100 g crema de branza
cateva fire de chives
100 g somon afumat
20 g ceapa tocata marunt
1 lingurita boia dulce de ardei
2 lingurite amidon alimentar
150 g smantana de gatit
30 g parmezan ras
3-4 linguri ulei de masline
2 fire rozmarin
4-5 catei de usturoi
2 cartofi medii

Mod de preparare:


Pentru acest preparat avem nevoie de barcute din cartofi, cipsuri din parmezan, crema de somon si un sos de boia dulce cu smantana.
Pentru barcutele din cartofi, se curata cartofii de coaja, se spala, apoi se taie in sferturi pe lungime. Fiecare sfert de cartof se scobeste cu cutitul sau cu o ligurita astfel incat sa obtinem o forma de caiac (barcuta). Bucatile de cartofi decupate se fierb cateva minute in apa cu sare, apoi se scot si se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt si se presara cu sare si piper. Tot in tava, alaturi de cartofi, se adauga 2 fire de rozmarin si 4-5 catei de usturoi ( necuratati ), apoi se stropeste totul cu 2 linguri ulei de masline. Tava se introduce in cuptorul incins la 200°C iar cartofii se coc pana devin aurii.
Pentru a obtine cipsurile din parmezan se aseaza parmezanul ras in gramajoare pe o tava tapetata cu hartia de copt, avand grija ca toate gramajoarele sa aiba cam aceeasi cantitate de parmezan, pentru ca chipsurile sa se poata coace in acelasi timp. Se baga tava la cuptor si se lasa chipsurile la 200°C pentru 5-6 minute. Cand sunt usor rumene si fac bule la suprafata ele sunt gata. Se scoate tava din cuptor si se lasa chipsurile sa se raceasca pentru 5-6 minute.
Pentru crema de somon se pune intr-un blender crema de branza impreuna cu somonul afumat taiat bucatele si se mixeaza pana devine o pasta omogena si usor aerata.
Pentru sos, se soteaza ceapa tocata marunt intr-o tigaie in 2 linguri de ulei de masline. Se adauga 1 lingurita de boia dulce de ardei, un praf de sare, 2 lingurite de amidon si apoi smantana. Se lasa sosul sa fiarba, amestecand frecvent pana se ingroasa putin. Se pune in blender si se paseaza pana devine un sos fin si cremos.
Cartofii copti se lasa sa se raceasca, apoi se spriteaza in fiecare cate o rozeta din crema de somon. In fiecare rozeta se fixeaza cate un cips de parmezan incat sa creeze impresia ca cipsul este panza barcutei de cartof. Se mai aseaza pe fiecare barcuta cate un fir de chivas care imita vaslele barcutei.
Farfuria se monteaza astfel: se aseaza pe un platou trei barcute din cartofi (aranjati dupa cum am precizat mai sus) si o sosiera in care se pune sosul cu boia cu smantana.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

somon afumat ceapa tocata cartofi medii blender sos fin
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

973 viz    0 com
1480 viz    0 com
2883 viz    0 com
1934 viz    0 com
1756 viz    0 com
1668 viz    0 com
1045 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1604 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013811 (s)