News Flash:

Ansoa la cuptor cu cartofi si parmezan

4 Iulie 2013
1966 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

400 g cartofi noi, spalati si feliati subtire
4 linguri ulei de masline
1 catel de usturoi, tocat
1 ceapa, feliata
1 bulb de fenicul, curatat si feliat
1 lingurita seminte de fenicul
4 fileuri medii de pastrav ( sau somon, macrou, sardine)
285 ml smantana de gatit
2 maini de parmezan ras si extra pentru presarat deasupra
2 fileuri ansoa, tocate
sare
piper
2 maini de pesmet (facut in casa)
2 lamai pentru servire

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200C. Fierbe feliile de catofi in apa cu sare pana cand se inmoaie putin. Scurge-i si lasa-i deoparte. Intr-o oala mica (pe care o poti pune apoi si in cuptor, asadar fara manere de plastic) pune uleiul la incins. Caleste in el ustuoriul, ceapa, fenicului si semintele de fenicul. Lasa-le sa se gateasca la foc mic timp de 10 minute, acoperite cu capac, amestecand din cand in cand.
Ia oala de pe foc si peste stratul de feniucul gatit adauga fileurile de peste cu pielea in sus. ( Noi am pus tot ce era in oala la baza unui vas din sticla termorezistenta.
Amesteca smantana cu parmezanul, sare si piper si toarna peste peste. Amesteca feliile de cartofi fierti cu putin ulei de masline, sare si piper si aseaza-le peste peste.
Pune totul la cuptor timp de 20 de minute, presarand pesmetul si putin parmezan ras cu 5 minute inainte de scurgerea timpului.
Serveste cu felii de lamaie, o salata verde si bere rece.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cartofi noi parmezan ras piper pesmet salata verde bere rece
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1380 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013232 (s)