Ingrediente:
-
anghinare 4 bucati
- 2 legaturi de
marar
- 10 fire de
ceapa verde
- 1
cartof maricel
- 1
morcov
- zeama de la o
lamaie sare
Mod de preparare:
Mai intai punem intr-un vas maricel apa rece 2 linguri de faina si 2 lamai taiate cu care frecam zdravan anghinarile curatate. Danselor li se taie varful care este inchis, ca la un boboc de floare si cu ajutorul unei linguri scobim tot puful de culoare violet, pana ajunjem la pulpa iar coditei ii indepartam primul strat. Avem intr-un vas mararul si cozile de ceapa presarate cu un praf de sare cu care umplem anghinaria. In oala minune asezam un pat din verdeata peste care punem anghinariile umlute cu codita in sus. Mai presaram verdeata si deasupra adaugam cartoful taiat cubulete si morcovul, uleiul de masline, zeama de la o lamaie; potrivim de sare si adaugam apa mai putin un deget. Fierbem 20 min la foc potrivit dupa ce piuie oala minune si gata.
Comentarii (0)