News Flash:

Andive cu branza si bacon

4 Februarie 2014
1444 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

un praf nucsoara
180ml lapte
1 lingura faina
60g gruyere rasa
4 felii bacon
piper
sare
1 lingurita suc de lamaie
2 linguri unt
4 andive

Mod de preparare:

Curata andivele si incinge 1 lingura de unt intr-o tigaie la foc mediu. Adauga andivele stropite cu sucul de lamaie, sare si piper. Gateste-le timp de 30 de minute, acoperite cu un capac, la foc mic, avand grija sa le intorci din cand in cand. Intre timp poti sa pregatesti sosul bechamel.
Topeste 1 lingura de unt intr-o tigaie, adauga faina si amestecand continuu gateste-le un minut impreuna. Adauga laptele, amesteca bine si lasa sa fiarba cateva minute. Condimenteaza cu sare si un praf de nucsoara.

Cand andivele sunt gata scurge lichidul care a ramas si adauga-l in bechamel, apoi infasoara fiecare andiva intr-o felie de bacon. Aseaza andivele intr-un vas din ceramica pentru copt, uns cu unt. Toarna sosul bechamel si apoi presara branza Gruyere. Pune in cuptorul incins la 220C, timp de 20 de minute.
Vei obtine 2 portii pentru fel principal sau 4 portii daca le servesti drept garnitura.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

andive branza retete andive andive bacon
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1325 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016589 (s)