News Flash:

Amintiri dulci din copilarie! Cele mai fragede cornulete asa se fac - GATA in 40 de minute

24 Ianuarie 2017
18051 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
450 g faina
3 oua
1 pachet drojdie uscata
125 g zahar
125 g unt moale
cateva picaturi esenta de portocale

Pentru umplutura:
gem de prune

Pentru decor:
200 g zahar pudra

Mod de preparare:

1. Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul pana ce se topeste zaharul. Se adauga esen ta de portocale si apoi untul moale. Se mixeaza in continuare si apoi se foloseste lingura de lemn.
2. Se amesteca faina cu drojdia, se pun intr-o sita si se cerne jumatate din cantitatea de faina si drojdie. Se amesteca bine si apoi se adauga si cealalta jumatate a fainii cu drojdie.
3. Pe masa presarata cu faina se intinde aluatul, cat mai rotund si apoi se taie triunghiuri. Pe fiecare se asaza o linguri ta de gem si se ruleaza incepand de la baza. Capetele se aduc pu tin spre interior si apoi se asaza cornule tele fie intr-o tava unsa, fie intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
4. Se coc 20 de minute si dupa ce se racesc, se presara cu zahar pudra.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

aluat cornulete cornulete fragede cornulete gem
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

28451 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1811 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027009 (s)