News Flash:

Amandine de casa. Reteta delicioasa si usor de facut

4 Decembrie 2018
4340 Vizualizari | 0 Comentarii

Va recomandam aceasta reteta de amandina pentru ca este cea mai usoara de facut si dupa mine si cea mai delicioasa

  • Pentru blat: – 6 oua – 1 plic praf de copt – 2 linguri cacao – 6 linguri zahar – 2 linguri ulei – 6 linguri faina.
  • Pentru crema: – 300 mililitri frisca lichida – 300 grame ciocolata amaruie.
  • Pentru sirop: – 5 linguri zahar – 200 mililitri apa – esenta de rom.
  • Pentru glazura: – 2 linguri miere – 300 grame zahar – 2 linguri cacao – 150 mililitri de apa.

Mod de preparare:

In prima faza, se prepara blatul. Se separa ouale, apoi se mixeaza galbenusurile cu zaharul, uleiul si apa, pana cand compozitia isi dubleaza volumul. Toarna mai apoi si faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Bate bine albusurile si se incorporeaza si ele in compozitia de galbenusuri. Tava se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia. Da la cuptorul preincalzit, pana trece testul scobitorii.

Intre timp, se prepara crema. Pune ciocolata intr-un vas si se amesteca la foc mic, cu frisca lichida. Cand ciocolata s-a topit, ia-o de pe foc si se lasa sa se raceasca. Prepara si glazura de ciocolata astfel: intr-o cratita, pune apa si zaharul si se lasa la fiert, pana cand se topeste zaharul. Adauga mierea si cacaua apoi se iau de pe foc. Taie in doua blatul si insiropeaza cu un amestec de apa, esenta de rom si zahar, fierte in prealabil. Peste prima jumatate de blat adauga crema, dupa care pune si a doua jumatate de blat insiropata. Taie prajitura in patrate de marime potrivita, dupa care glazureaza fiecare amandina in parte.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta amandine amandine casa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1689 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018930 (s)