News Flash:

Am zis ca fac niste dulceata de caise pe iarna, dar cand am vazut cat de buna a iesit, nu m-am lasat pana nu am mancat un borcan intreg

13 Iulie 2017
3934 Vizualizari | 0 Comentarii
Caisele au un gust special, un parfum anume care se transmite si dulcetei. Caisele sunt in plina coacere acum, iar daca nimeresti recolta unor caisi nestropiti, nesaturati chimic, esti un norocos. Caisii autohtoni sunt, in general, mai putin tratati decat livezile de mar, de exemplu.

Ingrediente:

3 kilograme de caise fara samburi
zahar nu mult
2 pliculete de sare de lamaie
1 pliculet de conservant

Mod de preparare:

Caisele se spala si se pun intr-o oala de dimensiuni mari, in asa fel incat toate caisele se incapa in acelasi recipient. Apoi, se adauga un strat de caise si un strat de zahar. Operatiunea se repeta pana cand ultimul strat pus este de zahar, dupa care se baga la frigider, unde se lasa peste noapte.
A doua zi, caisele se pun pe foc pret de 30 de minute, dupa ce s-a adaugat si sarea de lamaie. In timp ce compozitia sta pe aragaz este indicat sa amestecati in dulceata, ca sa nu se lipeasca de oala.
Dupa cele 30 de minute necesare, este recomandat sa scoateti caisele din oala si sa lasati la fiert doar siropul. Atunci cand siropul a scazut si s-a inchegat adaugam din nou caisele.
Apoi se mai adauga sare de lamaie si putin zahar vanilat si se amesteca usor pret de cateva minute, dupa care luam oala de pe foc si punem dulceata de caise obtinuta in borcane, care dupa ce sunt sigilate, se intorc cu gura in jos pana ce se racesc.

sursa: ampress

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

caisi nestropiti
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1519 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013617 (s)