News Flash:

Am servit un pranz tare delicios: budinca de paste cu carne. Secretul retetei e ca am pus...

5 Iunie 2017
1027 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200 g carne cotlet de porc
150 g mozzarella
8 linguri ulei de masline
5-6 linguri de pesmet
80 g parmezan
400 g paste
300 g aluat de patiserie
1 lingura pasta de tomate
3 fire de patrunjel verde
sare si piper
1 ou
1 pahar de vin rosu
1 ceapa
40 g unt

Mod de preparare:

Toaca ceapa marunt si caleste-o in doua linguri de ulei. Adauga carnea tocata, o jumatate de pahar de vin rosu si lasa la inabusit 10 minute. Pune o lingura de pasta de tomate si mai lasa sa fiarba alte 10 minute, dupa care adauga vinul ramas si mai lasa sa pe foc inca 20-30 de minute, pana cand carnea se patrunde bine si sosul scade.

Lasa sa se raceasca, apoi adauga oul, patrunjelul tocat, sare, piper si formeaza niste chiftelute, pe care rostogoleste-le prin pesmet si prajeste-le in 6 linguri de ulei.

Fierbe pastele, scurge-le si amesteca-le cu 30 de grame de unt si cu doua linguri de parmezan ras. Intr-o tava inalta, pune o parte din aluatul de patiserie ridicandu-l pe peretii vasului, apoi pune jumatate din macaroane, chiftelutele, mozzarella taiata cubulete, parmezanul ramas si apoi restul de macaroane. Acopera cu un strat de aluat si da-l la cuptorul incins la 180 de grade pentru 50 de minute.
Budinca din paste si carne se serveste fierbinte, alaturi de un pahar de vin rosu.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

mozzarella parmezan patrunjel verde vin rosu chiftelute macaroane
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1925 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020781 (s)