News Flash:

Am mancat o portie zdravana si am mai cerut una - Cartofi taranesti la tigaie si cuptor

12 Iulie 2017
891 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 kg cartofi
200 g afumatura (kaiser, bacon)
2 cepe
6 catei de usturoi
1 lingura ulei
1 lingurita sare
1 lingurita boia de ardei dulce
½ lingurita piper macinat
½ lingurita cimbru macinat
½ legatura patrunjel si marar verde

Mod de preparare:

In primul rand, curatam cartofii si ii taiem bucati, apoi ii punem la fiert in apa cat sa-i acopere cu putina sare si cimbru. Fierbem cartofii 15 minute timp in care avem timp suficient sa taiem ceapa julien, afumatura felii, verdeata o tocam marunt, iar usturoiul il zrobim ca la mujdei.

Incingem foarte putin ulei intr-o tigaie si prajim afumatura cateva minute, iar cand aceasta a inceput sa lase grasime si sa prinda culoare punem ceapa si amestecam.  Prajim ceapa si afumatura amestecand periodic, apoi adaugam crema de usturoi si dupa 1 minut cartofii fierti si aromati.
Amestecam usor si adaugam condimentele dupa gust: piper, boia, cimbru si sare.
Mai tinem 5 minute cartofii pe foc sa prinda si ei putina culoare si gust iar la final presaram verdeata tocata marunt si amestecam usor. Servim cartofii imediat cat sunt calzi sau ii mai putem gati si la cuptor.

Cum facem cartofi taranesti cu afumatura la cuptor. Foarte simplu, rasturnam tigaia intr-o tava si presaram putin cascaval ras deasupra, dam cartofii la cuptor pentru 10 minute la 180 grade. Merge servita mancarea cu o salata, un sos de iaurt sau cu ce ne place.




Reteta de cartofi taranesti la tigaie ne este recomandata de preparatedevis.ro.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cartofi afumatura bacon piper macinat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1551 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013779 (s)