News Flash:

Am mancat jumatate de tava o data. Asa de buna a fost - Cum se face placinta turnata cu mere

21 Aprilie 2017
63070 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
2 oua
9 linguri zahar
9 linguri ulei
9 linguri lapte
12 linguri faina
1 plic praf de copt

Pentru umplutura:
4 mere foarte mari
5 linguri zahar
1/2 lingurita scortisoara

Mod de preparare:

Merele le-am spalat si le-am curatat de coaja si de samburi. Le-am dat prin razatoarea mare si le-am pus la calit pe foc, impreuna cu 5 linguri de zahar.
Cand s-au inmuiat, am adaugat scortisoara si am mai lasat putin, apoi se lasa sa se raceasca

Cat merele se racoreau, am pregatit aluatul: am batut cele doua oua cu zaharul, apoi am adaugat treptat uleiul. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si am adaugat-o treptat la compozitia de oua, alternand faina cu lapte. Aluatul trebuie sa curga... sa aiba consistenta unui aluat de clatite mai gros.

Citeste si Tort cu mere intregi - Grozav de bun si usor de facut - Reteta cu care o sa ai succes

Am pregatit o tava - eu am avut una de 32 / 22 cm, am tapetat-o cu hartie de copt, am pus 2/3 din compozitie si am dat tava la cuptor ptr 10 min la 180 grade, in cuptorul preincalzit.
Dupa 10 minute, cand aluatul s-a copt putin, am pus merele, iar deasupra restul de aluat. Am lasat la cuptor 40 minute.
Am lasat placinta sa se raceasca, apoi am portionat-o. Optional se poate pudra cu zahar, dar la mine a fost suficient de dulce.

sursa: sim0na-world

placinta turnata placinta mere retete placinta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1394 (s) | 24 queries | Mysql time :0.011063 (s)

loading...