News Flash:

Am gasit reteta intr-un caiet vechi de-al mamei si am testat-o. Super buna, chiar daca e de post - Placinta cu ceapa si mujdei

9 August 2017
3636 Vizualizari | 0 Comentarii
O alta reteta gustoasa pentru post pe care v-o recomand cu drag este placinta cu ceapa si mujdei. Este foarte sanatoasa si poti sa pui in valoare perfect imbinarea a doua legume pretioase de care ne bucuram din belsug: ceapa si usturoiul.

Ingrediente:

Pentru placinta:
250 g faina
1 ou
2 linguri ulei
1 cana apa carbogazoasa
3-4 legaturi ceapa verde
sare
piper
ulei pentru prajit

Pentru mujdei:
3-4 catei de usturoi
1 lingura ulei
1 lingura otet balsamic
1 ardei iute mic, optional
3- 4 linguri apa carbogazoasa
sare
piper

Citeste si Salata boeuf poate fi mancata chiar si in post, fiind o sursa consistenta de vitamine. Poate iti vine in gand maioneza, care nu este de post, dar pentru ea avem solutia!

Mod de preparare:

Bateti oul cu un praf de sare, apoi adaugati uleiul, apa carbogazoasa si omogenizati bine. Puneti faina in ploaie si framantati pana obtineti un aluat elastic. Adaugati la nevoie inca putina faina pana ce aluatul se desprinde de vas si mana.
Intindeti o foaie nu foarte subtire. Repartizati uniform ceapa verde, rulati intai sub forma de sul, apoi dati-i forma de melc.
Intindeti din nou cu sucitorul, intr-o foaie de grosime potrivita. Taiati-o in doua sau in patru, functie de marime si de dorinta.
Prajiti bucatile in ulei incins, la foc potrivit spre mic, pe ambele fete, pana ce sunt coapte, patrunse bine si se rumenesc frumos. Scoateti pe servetele absorbante, puneti pe o farfurie si acoperiti-le cu un servet.

Pentru mujdei:
Curatati usturoiul, tocati-l marunt sau treceti-l prin presa si puneti-l intr-un mojar. Curatati ardeiul iute de seminte si vinisoare, tocati-l marunt si adaugati-l peste usturoi, optional. Bateti bine cu un praf de sare pan ace amestecul devine pasta.

Adaugati cate putin ulei, alternand cu otet balsamic, continuand sa amestecati energic.
Condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Subtiati sosul cu apa carbogazoasa. Serviti calde impreuna cu mujdei; sunt la fel de bune si reci.

preluat de pe likechef
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

pentru placinta ceapa verde otet balsamic sucitorul ulei incins mojar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2028 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023405 (s)