News Flash:

Am fiert sfecla rosie, cartof si morcov. O reteta deloc de neglijat

5 Februarie 2018
6286 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente:

  • 2 sfele rosii fierte
  • 1 ceapa
  • 1 cartof fiert
  • 1 morcov fiert
  • 1 lingurita zahar
  • 2-3 frunze salata verde
  • 140 gr file de somon
  • sare
  • maioneza dupa gust
  • 1 lingura suc de lamaie

Mod de preparare:

Da pe razatoare cartoful, morcovul si o sfecla. A doua sfecla feliaz-o mai subtire. Taie ceapa rondele cat mai subtiri, apoi pune-o la marinat in suc de lamaie amestecat cu zahar, timpd e vreo 8-10 minute.
Acopera un suport de bambus cu folie alimentara. Aranjeaza feliile de sfecla rosie peste ea, suprapunandu-le putin. Pune apoi sfecla data pe razatoare si putina maioneza.Adauga morcovul, apoi cartoful si iarasi maioneza. Acopera cu salata verde spalata bbine, peste si ceapa marinata. Ruleaza cat mai strans cu ajutorul suportului de bambus. Baga rulada in frigider pentru 2-3 ore. 

Beneficii sfecla rosie

Previne cancerul

Dintre toate legumele, despre sfecla se spune ca are cea mai eficienta actiune antitumorala si poate preveni dezvoltarea cancerului. Unul dintre cei mai faimosi terapeuti, Rudolf Breuss, sustine ca persoanele care tin o cura de 42 de zile cu sucuri proaspete de legume, printre care si suc de sfecla rosie, poate preveni leucemia, cancerul pulmonar si cel gastric.

Scade riscul bolilor cardiovasculare

Nitratii din sfecla rosie reduc tensiunea arteriala si te protejeaza cu succes impotriva bolilor cardiovasculare. Circulatia sangelui este mult imbunatatita printr-un consum constant de sfecla rosie, astfel ca daca vrei sa ai o inima sanatoasa, trebuie sa incluzi aceasta leguma in alimentatia ta.

Previne formarea varicelor

Specialistii sustin ca un consum regulat, dar moderat de sfecla poate preveni formarea varicelor, prin imbunatatirea circulatiei sangelui.

Previne bolile hepatice

Sfecla contine ingrediente active care contribuie la regenerarea celulelor ficatului si impiedica dezvoltarea bolilor hepatice. Sucul de sfecla rosie, de exemplu, este un detoxifiant excelent pentru ficat, deoarece topeste grasimile acumulate la nivelul lui.

Combate anemia

Daca ai stari anemice, este indicat sa consumi regulat sfecla. Datorita continutului ridicat de fier, aceasta leguma poate combate anemia si iti poate imbunatati conditia fizica.

Combate problemele gastrointestinale

Sfecla are un continut ridicat de fibre (80%) si te ajuta sa combati problemele gastrointestinale, astfel ca daca ai un tranzit intestinal lent, este bine sa consumi suc de sfecla sau salata de sfecla fiarta.

Contraindicatii in consumul de sfecla

Daca suferi de diabet, consumul de sfecla rosie nu iti este recomandat, deoarece furnizeaza organismului o cantitate destul de mare de zahar. De asemenea, daca suferi de afectiuni ale rinichilor sau ale vezicii biliare, este bine sa consulti un medic inainte de a urma o cura cu sfecla, deoarece leguma contine oxalati, compusi care, in cantitati mari, se pot cristaliza si pot favoriza formarea nisipului sau a pietrelor la rinichi.

Medicii sustin ca un consum prelungit de sfecla rosie poate modifica usor culoarea urinei, aceasta dobandind o nuanta rosiatica. Manifestarea este cunoscuta sub denumirea de beturie si nu semnaleaza o boala. De asemenea, un consum exagerat de sfecla este contraindicat, deoarece poate cauza paralizia temporara a corzilor vocale.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

previne cancerul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1715 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014488 (s)