News Flash:

Am facut rost de o minunata reteta de ciorba de perisoare din ciuperci

5 Martie 2018
1749 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (0.0000)
USD: 4.0026 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Am facut rost pentru tine de o reteta extraordinara - Ciorba de perisoare din ciuperci - De post, foarte gustoasa si hranitoare - Sa ne spui daca ai mancat ceva mai bun!

Ingrediente:

  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei kapia rosu
  • 200 gr varza proaspata tocata
  • 1 borcan legume pentru ciorbe (pastarnac, telina, morcov, patrunjel)
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • 2,5 l apa plata
  • sare si piper dupa gust
  • 1 foaie de dafin
  • Perisoare:
  • 500 gr ciuperci
  • 7 linguri cu varf de faina alba
  • 1/2 lingurita turmeric
  • busuioc uscat
  • 3 linguri ulei
  • verdeata (marar, patrunjel, telina)

Mod de preparare:

Curatam ceapa si ardeiul, le spalam si le taiem cubulete. Punem ceapa si ardeiul la calit in ulei pentru 5 minute. Adaugam varza tocata, borcanul de legume pentru ciorbe, apa plata, foaia de dafin, sare si piper macinat dupa gust, apoi lasam la fiert pana ne ocupam de prepararea perisoarelor. Ciupercile se curata, se spala, se fierb in apa cu putina sare, cca 10 minute. Scurgem ciupercile, le trecem prin robot si le amestecam apoi cu faina, pudra de turmeric, busuioc uscat, sare si piper dupa gust. La final adaugam 3 linguri de ulei si amestecam pana obtinem un amestec omogen din care formam perisoare de marimea dorita, pe care le adaugam in ciorba de pe foc.

Reducem focul si lasam sa fiarba perisoarele pana se ridica la suprafata. Adaugam rosiile pasate, mai dam cateva clocote si presaram verdeata tocata si lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele. Portionam in boluri sau farfurii si servim.

Beneficiile ciupercilor pe care nu le cunosteai. Cum te ajuta sa ai o imunitate de fier

Ciupercile sunt alimente foarte cautate de vegetarieni, de cei care tin cure de slabire si de un numar mare de consumatori in perioadele de post, avand avantajul ca pot fi gasite in orice perioada a anului. Ciupercile comestibile contin o serie de nutrienti benefici pentru organismul uman. Unele ciuperci au o importanta farmaceutica si terapeutica. Alte specii actioneaza favorabil asupra unor boli, fiind folosite in terapeutica naturala. Virtutile curative ale drojdiilor sunt cunoscute din vechime, dar si a unor specii mai mari.

Ciupercile sunt importante surse de fibre, vitamine si minerale continand vitamina B1, riboflavina (B2), niacin (B3), piridoxina (B6) si folacin (acid folic); minerale esentiale, intre acestea numarandu-se potasiu, magneziu, sodiu, cupru, fier si fosfor. Dar cel mai semnificativ este seleniul, care nu se gaseste in prea multe fructe sau legume. Ciupercile sunt bogate si in antioxidanti. Cu un continut de peste 80% apa si bogate in fibre, adaugarea ciupercilor la mesele zilnice ofera satietate fara un aport caloric crescut.

O cana de ciuperci asigura organismului 50 de calorii din care acesta isi poate extrage energia necesara. Aceasta calitate le transforma intr-un aliment de baza in curele de slabire. Fibrele din ciuperci joaca un rol deosebit de important in prevenirea constipatiei si reglarea sistemului digestiv. Ciupercile contin amidon care, odata ajuns in sistemul digestiv, este transformat in hrana pentru bacteriile din colon, ajutand la mentinerea unui intestin sanatos. Un compus (eritadenina) din ciupercile numite ”shiitake” ajuta ficatul sa proceseze colesterolul.

Ciupercile ”Champignon” (Agaricus bisporus), unele dintre cele mai cunoscute ciuperci comestibile, aduc prin consumul lor semnificative beneficii sanatatii. Cercetatorii de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit ca doar cateva ciuperci au de 12 ori mai multa cantitate de L-Ergothioneine (un puternic antioxidant), decat germenii de grau si de patru ori mai mult decat ficatul de pui. In consecinta, au capacitatea de a intari sistemul imunitar. L-Ergothioneine are efect asupra substantelor instabile, care ataca permanent si vatameaza membranele celulelor, cunoscute ca radicali liberi.

In acelasi timp, Universitatea Hanyang din Coreea de Sud a descoperit ca ciupercile pot scadea riscul de cancer la san. Specialistii sustin ca sansele de a dezvolta tumori mamare sunt cu atat mai mici, cu cat consumul de ciuperci este asociat cu cel de ceai verde. Nutritionistii, recomanda ciupercile in dieta si alimentatia femeilor, dar si a barbatilor pentru a preveni cancerul de prostata. Prin faptul ca are in compozitie iod, este benefica in functionarea glandei tiriode.

Cateva ciuperci albe contin o cantitate de potasiu mai mare decat o portocala, contribuind la reglarea tensiunii arteriale. Ciupercile contin factori antibiotici naturali, ce pot lupta impotriva infectiilor. O cura de 3-4 saptamani in care ciupercile nu lipsesc din alimentatie poate face sistemul imunitar rezistent in fata frigului. Vitamina D isi va reface indicele valoric necesar sanatatii dupa o astfel de cura. Ciupercile sunt singurele alimente non-animale care contin vitamina D, iar vitamina B2 (riboflavina) din continutul ciupercilor este benefica pentru piele deoarece imbunatateste calitatea tesutului, iar vitamina B8 intareste firul de par si ii confera stralucire.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

terapeutica naturala vitamina b1 piridoxina acid folic
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1657 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014518 (s)