News Flash:

Am facut o tava azi si a disparut intr-o ora din platou. Cand sa gust si eu, nu mai aveam ce - Tarta cu carne tocata

19 Aprilie 2017
8308 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
300 g faina
200 g unt
3 linguri apa rece
1 praf de sare

Pentru umplutura:
300 g carne amestec tocata
3 oua
3 linguri ulei
50 g rosii uscate
1 ceapa
1 morcov
apa
sare
piper
3 linguri bulion
3 linguri smantana
1 ou, pentru uns

Mod de preparare:

Amesteci faina cu untul rece taiat cubulete, adaugi putina sare, apa si omogenizezi. Infasori aluatul in folie si-l dai la rece 30 de minute.
Toci ceapa, dai morcovul prin razatoare si le calesti in ulei pana cand ceapa devine sticloasa, pui carnea si amesteci pana cand scade zeama lasata. Condimentezi cu sare si piper, dupa gust, torni apa cat sa o acoperi si lasi sa fiarba pana cand se patrunde, amestecand constant.

Citeste si Azi am gustat cea mai buna tarta cu ciuperci - RETETA ei MAI JOS

Cand sosul a scazut, pui bulionul si o mai tii pe foc 10-15 minute sa se combine aromele, apoi o dai deoparte si lasi la racit.
Amesteci carnea cu smantana si ouale, pui rosiile uscate tocate si omogenizezi.
Intinzi doua foi din aluat, o asezi pe prima in tava, pui umplutura si a doua foaie. Ungi cu ou si dai tarta la cuptor pana cand se rumeneste.

sursa: click pofta buna
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

tarta carne tarta aluat retete tarta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1580 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018011 (s)